Produkter Tjenester Meny

Basseng og spa hjemme

Rørlegger Gunnar Larsen AS har hatt en spennende jobb hvor vi har vært med på å lage basseng og badstue i en privatbolig. Resultatet har blitt et flott hjemmespa.

Vi har hatt ansvar for totalleveransen til selve bassenget med duk, varmepumpe og teknisk utstyr. I dag står en flott spa-avdeling klar til bruk med basseng og boblebad. Gulv og håndkleholder er oppvarmet. Det nye tilbygget huser dusj, boblebad, basseng og egen badstue.

Vedlikeholdsfritt og motstandsdyktig

Bassenget som er støpt i betong, kan lages i ulike former og kan tilpasses ulike terrengforhold. En betongkonstruksjon er stort sett vedlikeholdsfri, under forutsetning at den utføres på en profesjonell måte.

Kunden ønsket at bassenget skulle varmes opp av bergvarme. Varmepumpen som ble brukt er av typen EVI Heat Ge010, 10 kw fra Temp.

Det ble valgt duk til å kle bassenget. Slike bassengduker finnes i mange varianter. Duken ble levert av vår underentreprenør Pahlén Norge. AlkorPlan er en 1,5 mm tykk, armert og vanntett dukkledning som er behandlet mot sopp, bakterieangrep og UV-stråling. Duken er lakkert for større motstandsdyktighet mot smuss og kalk. Lakken beskytter også duken mot bleking og misfarging. Ved å velge en armert bassengduk, slipper man unødvendig vedlikehold og reparasjonsarbeider.

Lek med bobler og lys

Det ble montert ledlys med farger i bassenget. Her er det mange typer å velge mellom. Det er vanlig å montere lampene på langsiden, og på samme sider som du pleier å sitte. Da blir du ikke blendet av lyset.

Renseanlegget kommer også fra Pahlens. Sentralventilen på filteret er produsert av bronse, alternativt ABS-plast, med anslutninger til pumpe, basseng og avløp. Filteret samler effektivt opp alle forurensninger fra bassenget og returspyles siden med ett enkelt håndgrep etter behov. Returspyling av filteret skjer enkelt ved å vri håndtaket på sentralventilen.

Motstrømsanlegg av type Jet Swim 2000 fra Pahlens sørger for moro i bassenget. Det leveres komplett med innstøpningsdel i bronse/syrefast stål og umpe i bronse. Nødvendige koblinger og ventiler samt el- boks med motorvern og styring følger med.

Dette bør du tenke over hvis du vil ha basseng:

Når man skal anlegge et innendørs svømmebasseng er det veldig viktig å ta hensyn til rommets utforming. Rommet vil få høy luftfuktighet, og det er nødvendig å installere et avfuktingsaggregat som man kan plassere enten direkte i bassengrommet eller i tilstøtende rom med kanaltilslutning.
Det må også beregnes plass til teknisk rom for renseanlegget som er selve bassengets hjerte. 
Du må ha et godt renseanlegg, med rette kjemikalier og vedlikeholdsutstyr.

Gulvarealene rundt svømmebassenget må være konstruert med tanke på vannsøl, og gulvsluk plassert slik at «sølevann» ikke kommer tilbake til bassenget. Det er alltid viktig at bassengleverandøren er med i planleggingen, slik at det prosjekteres riktige løsninger til riktig pris.

Som sagt, så har dette har vært en spennende oppdrag for oss hos Rørlegger Gunnar Larsen AS. Går du og drømmer om ditt eget spa - stort eller lite, så ta kontakt med oss. Vi er klare til å hjelpe deg!